Z okazji piątkowego Światowego Dnia Czekolady poczyniłam dwie kartki czekoladowe z różnymi nadzieniami. Jedna z nich jest liftem kartki Oliwiaen, tak zachwycającej, że oprzeć się nie mogłam jak i czekoladzie trudno odmówić spożycia ;)
Zatem czekolada nr1 to taka z nadzieniem truskawkowym :
Jeśli widzieliście podlinkowany wyżej oryginał, to na pewno zwróciliście uwagę na to że nie do końca mój lift to lift, dlatego pewnie raz jeszcze podejdę do tego tematu :)
Czekolada nr2 - z nadzieniem karmelowym...
Tutaj pojawia się jeszcze jeden akcent kulinarny - papier do pieczenia :)
I te śmietankowe różyczki... mniam!!!
A na koniec - na deser - kolejny duet.
Pisałam w poprzednich postach o łączeniu kolekcji UHK Gallery DUO z różnymi kolorkami - dziś oczywiście czekolada! Nie ukrywam, że ta kartka to moja ulubiona z ostatnio poczynionych. Kojarzy się z czekoladą z nadzieniem o smaku jogurtu truskawkowego i zaraz pobiegnę taką kupić, bo ślinka na samą myśl cieknie!
Kartka prezentuje jeszcze jedną wspaniałą cechę wspomnianych papierów:
są dwustronnie zadrukowane i można oryginalnie i przestrzennie komponować dekorację.
Czekolada nr3:
Dziękuję za odwiedziny! Mam nadzieję, że smakowało :)
Milena
Zatem czekolada nr1 to taka z nadzieniem truskawkowym :
Jeśli widzieliście podlinkowany wyżej oryginał, to na pewno zwróciliście uwagę na to że nie do końca mój lift to lift, dlatego pewnie raz jeszcze podejdę do tego tematu :)
Czekolada nr2 - z nadzieniem karmelowym...
Tutaj pojawia się jeszcze jeden akcent kulinarny - papier do pieczenia :)
I te śmietankowe różyczki... mniam!!!
A na koniec - na deser - kolejny duet.
Pisałam w poprzednich postach o łączeniu kolekcji UHK Gallery DUO z różnymi kolorkami - dziś oczywiście czekolada! Nie ukrywam, że ta kartka to moja ulubiona z ostatnio poczynionych. Kojarzy się z czekoladą z nadzieniem o smaku jogurtu truskawkowego i zaraz pobiegnę taką kupić, bo ślinka na samą myśl cieknie!
Kartka prezentuje jeszcze jedną wspaniałą cechę wspomnianych papierów:
są dwustronnie zadrukowane i można oryginalnie i przestrzennie komponować dekorację.
Czekolada nr3:
Dziękuję za odwiedziny! Mam nadzieję, że smakowało :)
Milena
Pyszne te czekoladki!
OdpowiedzUsuńAlicja
Cudowne słodkości,genialne wykorzystanie papieru dopieczenia, a przy trzeciej - dech zapiera z zachwytu :) pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńno to mi narobiłaś smaka na czekoladę :D
OdpowiedzUsuńPomysł z papierem do pieczenia rewelacyjny! Bardzo mi się podoba! Zapraszam na święto czekolady do maciejkowego zacisza.
OdpowiedzUsuńOna:
OdpowiedzUsuńto naprawdę wygląda jak czekolada :) i to taka pospiesznie rozerwana żeby dobrać się do środka :)